بانک مسکن
بانک مسکن

بانک مسکن

ماهیت حسابها و حسابهای موقت و دائم

در اینجا بهتر دیدم قبل از شروع مبحث جدید حسابداری واحد های بازرگانی و تجاری ، در رابطه با ماهیت حسابها و همچنین حسابهای موقت و دائم یک توضیح مختصری بدم .
در حسابداری هر حساب دارای یک ماهیت است یعنی حسابها ماهیتاً یا بدهکار هستند و یا بستانکار . حالا دونستن این ماهیت به چه درد میخوره انشاءالله در زمانی که حسابداری رو مقداری وارد بشید بیشتر به اهمیت اون پی خواهید برد و متوجه خواهید شد که ماهیت حسابها از بحث دو طرفه بودن حسابداری نشات گرفته و کنترل بعضی از حسابها با دونستن ماهیت اون حساب انجام میشه .
در ارتباط با حسابهای موقت و دائم هم قبلاً یک توضیح مختصر دادم که حسابها در یک دسته بندی کلی به دو نوع حسابهای موقت و حسابهای دائم تقسیم میشوند .
1 - حسابهای موقت :
حسابهایی هستند که مربوط به عملیات حسابداری در یک سال مالی هستند و در پایان سال با یک حساب واسطه بسته شده (صفر میشوند) و در نهایت نتیجه عملیات آنها به حسابهای دائم منتقل میشن و باز در ابتدای سال بعد مجدداً افتتاح میشوند ضمناً به این نوع حسابها ، حسابهای سود و زیانی هم میگن مانند حسابهای درآمد و هزینه .
2 - حسابهای دائم :
حسابهایی هستند که از ابتدای تاسیس یک واحد تجاری افتتاح شده و عملیات حسابداری سالهای مختلف در آنها انجام شده و مانده آنها از یک سال به سال مالی بعد منتقل میشوند ضمناً به این نوع حسابها ، حسابهای ترازنامه ای هم میگن مثل داراییها ، بدهیها و حساب سرمایه .


داراییها

بدهیها

سرمایه

درآمد و فروش

هزینه و خرید

دائم

دائم

دائم

موقت

موقت

افزایش

کاهش

افزایش

کاهش

افزایش

کاهش

افزایش

کاهش

افزایش

کاهش

بدهکار

بستانکار

بستانکار

بدهکار

بستانکار

بدهکار

بستانکار

بدهکار

بدهکار

بستانکار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد